Maidenform Shapinglinne Sleek Smoothers - Natur - Dam f0357weze33177-Damkläder

Missguided Petite ULTIMATE PLUNGE BODY - Stickad tröja - svart Vackra billiga damkläder
Missguided Plus Lawless - Skinny jeans med hög midja
Missguided SLINKY WRAP OVER MINI DRESS - Fodralklänning - svart Vackra billiga damkläder
Missguided Tall Svarta cigarettbyxor
Missya Agnete Caja micro basis BH ar
Missya Lucia tai melange Trosor
Modström CYLER - blås - navy night Vackra billiga damkläder
Modström Nabiha print skirt Kjolar
Modström Ozone dress Klänningar
Molly Bracken LADIES DRESS - Cocktailklänning - svart Vackra billiga damkläder
Monki Blå byxor med raka ben i manchester

Monki Khakifärgad lätt kappa i overStorlek-modell
Monki Mozik Svarta vida jeans i ekologisk bomull
Monki Svart a-linjeformad kjol med knappar
Monki Vita skinny jeans i ekologisk bomull med hög midja
Monki LOTUS - Långärmad tröja - offvit Vackra billiga damkläder
Monki QIKI BLOUSE - blås - svart Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

Monki TUVA - Långärmad tröja - multi-colouröd Vackra billiga damkläder
More & More 1 1 SLEEVE - blås - sunshine gul Vackra billiga damkläder
MORE THAN BASIC Skjorta Yael - Blå - Dam
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Morris Byxor Anais Trousers - Svart - Dam

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Morris Lady kvinnor Printed Linen Dress Klänningar Anmäl
MOS MOSH Abbey Grande Pant Byxor
MOS MOSH Kenia Glam Stripe O neck Ögrönlar 14:22 #1 av: Missguided Svarta raka jeans med söndrig fåll

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Moshi Moshi Mind inspire shirtdress flower Klänningar Missguided BANDEAU MINI DRESS - Cocktailklänning - vit Vackra billiga damkläder
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Missguided BUTTON FRONT STRAPPY CAMI - Linne - chocolate Vackra billiga damkläder

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.