Lee Vackra damkläder billiga daze cool - bootcut Jeans - HOXIE f0357weze32798-Fashion Kläder

Marc O'Polo WOVEN DRESSES Klänningar
Marciano by GUESS RAPED TOP Ögrönlar
Marimekko AINAINEN VIIDAKKO Dress Klänningar
Marimekko KORPPI TIET Dress Klänningar
Marimekko RIPEÄ UNIKKO Shirt Ögrönlar
Marlies Dekkers MD D.DE PARIS PUSH UP IVORY BH ar
Masai CILLA BASIC - Långärmad tröja - cream Vackra billiga damkläder
Masai Hanna tunic Klänningar
Masai Nakato dress Klänningar
Masai Sally skirt midi Kjolar
Massimo Dutti join life - Jeans slim fit - vit Vackra billiga damkläder

Massimo Dutti MIT STRUKTURMUSTER UND SCHLITZEN - Stickad tröja - vit Vackra billiga damkläder
Matinique Poleo DS Ögrönlar
Mavi PIXIE - Jeansshorts - mid indigo milan Vackra billiga damkläder
Max Mara Hosiery COUNTRY - Strumpbyxor - svart Vackra billiga damkläder
Maya Bridesmaid Citrongul bardotklänning för brudtärna i maxilängd med asymmetrisk längd och paljetter
Mayla Stockholm Stella Denim Skirt Kjolar
Övrigt

Framtidens sjöfart

MbyM Topp Juliet Top - Svart - Dam
Merchcode LADIES MOTH TEE - T-shirt med print - vit Vackra billiga damkläder
Minimum Sweatshirt Dennis 2113 - Blå - Herr
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Mint&berry Cocktailklänning - rosa dust Vackra billiga damkläder

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Mint&berry SET - Bikini - dark blå Vackra billiga damkläder Anmäl
Minus Ariel singlet Ögrönlar
Miss grön I FEEL FOR YOU - T-shirt med print - oily grön Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Marc O'Polo GRAPHIC - blås - grön Vackra billiga damkläder

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Marc O'Polo REGULAR FIT - Jeansshorts - bright gul Vackra billiga damkläder

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.