Lauren Ralph Lauren Färg Blocked Jersey Dress Klänningar f0357weze72698-Damkläder

Mango SAFI - Skjortklänning - khaki Vackra billiga damkläder
Mango Skinny Vicky short Shorts
Mango Straight linen blend trousers Byxor
Mango STRIPES - Skjortklänning - STRIPES Vackra billiga damkläder
Mango TEMPO - Tygbyxor - grön Vackra billiga damkläder
Mango TriFärg knit sweater Ögrönlar
Mango VICKY - Jeansjacka - rosa Vackra billiga damkläder
Marc O'Polo 2 PACK - Strumpor - admiral Vackra billiga damkläder
Marc O'Polo BLOUSE SLEEVELESS STYLE - blås - vit Vackra billiga damkläder
Marc O'Polo DENIM SHORT SLEEVE - T-shirt - bas - vit Vackra billiga damkläder
Marc O'Polo LONG SLEEVE SLIGHT - Långärmad tröja - fresh peach Vackra billiga damkläder

Marc O'Polo PURE DRESS MODERN CUT - Maxiklänning - vit Vackra billiga damkläder
Marc O'Polo SHORT SLEEVE BOAT NECK - T-shirt - bas - manic midnight Vackra billiga damkläder
Marc O'Polo SLEEVELESS V NECK - Linne - vit Vackra billiga damkläder
Marciano by GUESS PATRICIA TOP Ögrönlar
Masai Deba top Ögrönlar
Masai Kiwi top Ögrönlar
Övrigt

Framtidens sjöfart

Mascara Festklänning - steal blå Vackra billiga damkläder
Massimo Dutti MIT HALBHOHEM BUND - Jeans Taperöd Fit - blå Vackra billiga damkläder
Matinique Robo N Ögrönlar
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Max & Co. DANZA Ögrönlar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Max Mara Leisure 1SAMURA Badkläder Anmäl
MAX&Co. DAMIERE - T-shirt med print - guld Vackra billiga damkläder
Maya Petite  Persikofärgad maxiklänning för brudtärna med v-ringning och paljettutsmyckning 14:22 #1 av: Mango MERYL - Blazer - creamy vit Vackra billiga damkläder

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
MbyM LAI - Linne - buttercup Vackra billiga damkläder Mango Openwork knit t shirt Ögrönlar
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Mango Patch pocket blouse Ögrönlar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.