La Röd Dam - - bomull i tröja randig Grovstickad, rödoute f0357weze22598-Damkläder

Mango Herringbone knit sweater Ögrönlar
Mango Knit long dress Klänningar
Mango LARI - Maxiklänning - orange Vackra billiga damkläder
Mango Linen pocketed skirt Kjolar
Mango Man Beige Färg slim fit Patrick jeans Jeans
Mango Man Essential cotton blend t shirt Ögrönlar
Mango Man Photo print t shirt Ögrönlar
Mango Man Skinny fit light grå Jude jeans Jeans
Mango Man Slim fit patterned suit blazer Kostymer & kavajer
Mango Man Zipper leather biker jacket Ytterkläder
Mango Mixed striped dress Klänningar

Mango OverStorlek striped shirt Ögrönlar
Mango Polka dot jacquard dress Klänningar
Mango Ribbed midi dress Klänningar
Mango SITO - Tygbyxor - svart Vackra billiga damkläder
Mango WIDIE - Stickad tröja - svart Vackra billiga damkläder
Marc O'Polo BLOUSE PATCH - blås - fresh peach Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

Marc O'Polo DRESS FEMININE SHAPE V NECK - Vardagsklänning - combo Vackra billiga damkläder
Marc O'Polo PLACKET COLLAR - Piké - combo Vackra billiga damkläder
Marc O'Polo SHORT SLEEVE LOGO - T-shirt - bas - vit Vackra billiga damkläder
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Marc O'Polo T-shirt - bas - svart Vackra billiga damkläder

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Marimekko EINE UNIKKO Shirt Ögrönlar Anmäl
Marimekko VIRVATULI KATLEIJA Tunic Ögrönlar
Masai Gemma tunic Ögrönlar 14:22 #1 av: Mango CARRIE - Skjortklänning - svart Vackra billiga damkläder

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Masai Pinja shorts Shorts Mango Corduroy straight trousers Byxor
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Mango Crop slim fit trousers Byxor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.