La rödoute Collections Kjol - Svart - Dam f0357weze62498-Damkläder

MAMALICIOUS MLALLY DRESS - Maxiklänning - navy blazer Vackra billiga damkläder
MAMALICIOUS MLMIVANA - Cocktailklänning - evergrön Vackra billiga damkläder
Mammut CONVEY TOUR HOODED JACKET - Hardshelljacka - surf Vackra billiga damkläder
Mango Blå stickat linne med fyrkantig halsringning
Mango Midikjol med paljetter
Mango Vit figursydd klänning med knappar
Mango Animal print shirt dress Klänningar
Mango Belt wrap dress Klänningar
Mango Bow soft dress Klänningar
Mango Buttons herringbone dress Klänningar
Mango Chenille sweater Ögrönlar

Mango Cotton linen blend top Ögrönlar
Mango Denim trousers Byxor
Mango Flaröd trousers Byxor
Mango Houndstooth coat Ytterkläder
Mango Man Organic cotton sweater Ögrönlar
Mango Man Slim fit faded dark wash Tim jeans Jeans
Övrigt

Framtidens sjöfart

Mango MANJARO - blås - indigo blå Vackra billiga damkläder
Mango OFFICE - Tygbyxor - svart Vackra billiga damkläder
Mango Pockets flowy shirt Ögrönlar
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Mango ROMA - Vardagsklänning - grå Vackra billiga damkläder

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Mango Straight medium wash jeans Jeans Anmäl
Mango Texturöd jacquard top Ögrönlar
Mango Wrap short jumpsuit Jumpsuits 14:22 #1 av: Maison Scotch Topp med burn-out-effekt - Röd - Dam

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Stolt medis på Makia BEACON T SHIRT Ögrönlar och stöttar självklart Makia MONO SWEATSHIRT Ögrönlar.

Anmäl
Marc O'Polo DENIM BLOUSE PATCH - blås - blå Vackra billiga damkläder Mamalicious Blommiga mammabyxor med vida ben
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Mamalicious Mammakläder Rutiga byxor med revär

Stolt medis på Mamalicious Randig mammaklänning med v-ringning och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.