KIOMI Linne - sky captain dark blå Vackra billiga damkläder f0357weze92369-Fashion Kläder

Mademoiselle R Sweatshirt - Grå - Dam
Mads Norgaard Skaljacka med dragkedja
Mads Nørgaard Cosy stripe Kaxa stripe Ögrönlar
Mads Nørgaard Favorite Midi Thor Ögrönlar
Mads Nørgaard Logo Sweat Crewneck Ögrönlar
Mads Nørgaard Soft Organic Denim Dorcas Klänningar
MAGIC Bodyfashion Axelbandslös bh Multifunktionsbh - svart Vackra billiga damkläder
MAGIC Bodyfashion DREAM BRALETTE - Topp - snow vit Vackra billiga damkläder
MAGIC Bodyfashion MAXI SEXY - Body - svart Vackra billiga damkläder
MAGIC Bodyfashion VA VA VOOM BRA - Axelbandslös bh Multifunktionsbh - vit Vackra billiga damkläder
Maidenform COMFORT DEVOTION - T-shirt-bh - svart Vackra billiga damkläder

Maidenform LIGHTLY LINED DEMI MODERN BEAUTY - Bygel-bh - vit Vackra billiga damkläder
Maidenform Trosor MF Brief - Svart - Dam
Makia BODEGA SHIRT Ögrönlar
Mamalicious Mammakläder Leggings med våt look
MAMALICIOUS T-shirt med print - snow vit 1 Vackra billiga damkläder
Mango Ljusblå mom jeans
Övrigt

Framtidens sjöfart

Mango ALTEA - Stickad tröja - dark navy blå Vackra billiga damkläder
Mango BOREAL - Blazer - dark navy blå Vackra billiga damkläder
Mango Cable knit skirt Kjolar
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Mango Contrasting knit sweater Ögrönlar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Mango Dolman sleeve t shirt Ögrönlar Anmäl
Mango GALA - Kappa rock - svart Vackra billiga damkläder
Mango LEO - Vardagsklänning - svart Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Lyle & Scott Marinblå sweatshirt med 1 4-lång dragkedja

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Mango Man Detachable hood duffle coat Ytterkläder Lyle & Scott Crew Neck Sweatshirt Ögrönlar
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Lyle & Scott L&S Logo T Shirt Ögrönlar

Stolt medis på Lyle & Scott Oxford Shirt Ögrönlar och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.