KIOMI Kofta - camel Vackra billiga damkläder f0357weze72361-Fashion Kläder

Lyle & Scott Waffle Jumper Ögrönlar
Maaji Full of Dreams Svart randig strandskjorta i lång modell
Mademoiselle R Topp - Vit - Dam
Mads Nørgaard 5x5 rib Tarolla Ögrönlar
Mads Nørgaard Denim Shorts Overdyed Shorts
Mads Nørgaard Indigo Summer Cavi Jumpsuits
Mads Nørgaard Quilted Rip Stop Jonas Ytterkläder
Magic Bh Seamless med smala axelband - Vit - Dam
MAGIC Bodyfashion DREAM BRA - Topp - light grå Vackra billiga damkläder
MAGIC Bodyfashion MAGICAL DOUBLE BOOST - Axelbandslös bh Multifunktionsbh - svart Vackra billiga damkläder
MAGIC Bodyfashion VA VA VOOM BRA - Axelbandslös bh Multifunktionsbh - rosa Vackra billiga damkläder

Maidenform COMFORT DEVOTION - T-shirt-bh - svart body beige Vackra billiga damkläder
Maidenform ONE FABULOUS FIT 2.0 BH ar
Maison Scotch blås med tofsar - orange - Dam
Makia ILTA T SHIRT Ögrönlar
MAMALICIOUS MLBETHUNE - Shorts - oil grön Vackra billiga damkläder
Mammut TROVAT HOODED JACKET kvinnor - Regnjacka - linen Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

Mango Rostfärgad klänning i hamrad satin med smockad midja
Mango ARMAND - Kofta - sand Vackra billiga damkläder
Mango Bow soft dress Klänningar
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Mango CHAINY - Skjorta - vit Vackra billiga damkläder

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Mango CRISS - Skjortklänning - khaki Vackra billiga damkläder Anmäl
Mango Essential cotton blend t shirt Ögrönlar
Mango JULY - Skjortklänning - khaki Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Lyle & Scott Grå tröja med halvpolokrage

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Mango Long soft jumpsuit Jumpsuits Lyle & Scott vävda boxershorts i 2-pack
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Lyle & Scott Breton Stripe T shirt Ögrönlar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.