Junarosa - Dam - rosa Blouse SS jrCarolina blås f0357weze92198-Damkläder

Lexington Swettisbyxor Jenna Pants - Grå - Dam
Lexington T-shirt Simon Tee - Vit - Herr
Libertine Libertine Mirror Klänningar
Limited Sports POLODRESS PAULA - Vardagsklänning - svart Vackra billiga damkläder
Lindbergh Check shirt S S Ögrönlar
Lindbergh Logo print tee S S Ögrönlar
Lindbergh Skjorta Linen Shirt S S - Vit - Herr
Lindbergh Taperöd fit jeans svart ink Jeans
Line of Oslo Astri flower Klänningar
LingaDore DAILY - String - navy Vackra billiga damkläder
Lipsy rosa bodycon-klänning med hög krage och spetsdetaljer

Liquor N Poker Marinblå shorts med ränder
Liquorish Marinblå rutig jumpsuit
Live Unlimited London BOX TOP - Tunika - rosa Vackra billiga damkläder
Lollys Laundry Noah Skirt Kjolar
Lyle & Scott Vit långärmad oxfordskjorta
Lyle & Scott logo Marinblå långärmad topp med logga
Övrigt

Framtidens sjöfart

Lyle & Scott Sport Wick 1 4 Zip Midlayer Ögrönlar
Mademoiselle R Topp - rosa - Dam
Mads Nørgaard Dot Viscose Stelly c Kjolar
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Mads Nørgaard Reggae Hoodie Ögrönlar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

MAGIC Bodyfashion DREAM BRA - Topp - svart Vackra billiga damkläder Anmäl
MAGIC Bodyfashion SUPER CONTROL - Shapewear - latte Vackra billiga damkläder
Maidenform CURVY FIRM FOUNDATIONS WYOB TORSETTE - Shapewear - body beige Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Levete Room Kjol LR Emily 4 - Blå - Dam

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Stolt medis på Levete Room LR ANE Ögrönlar och stöttar självklart Levete Room LR ERICA Byxor.

Anmäl
Maidenform Trosa Curvy-Firm Fondations Hi-Waist Brief - Svart - Dam Levete Room Tröja LR Cille 7 - Blå - Dam
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Lexington Clothing Betsy Pants Byxor

Stolt medis på Lexington Clothing Katie Plisse Dress Klänningar och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.