Jumperfabriken Klänning Ava Dress - Blå - Dam f0357weze72186-Damkläder

Lexington Jacka Wallis Long Jacket - Svart - Dam
Lexington Nattskjorta Lexington Nightshirt - Blå - Dam
Lexington Skjorta Kyle Oxford Shirt - Svart - Herr
Lexington Tröja Lova - Vit - Dam
Libertine Libertine Global Kjolar
Limited Sports SALOME - T-shirt - bas - popstar Vackra billiga damkläder
Lindbergh Classicblazer Kostymer & kavajer
Lindbergh Mensstretchcrewnecktees s Ögrönlar
Lindbergh Slim jeans stone svart Jeans
Lindbergh T-shirt med tryck fram - Röd - Herr
Line of Oslo San Fran Jeans

Lipsy Blå maxiklänning med draperad ringning
Liquor N Poker Catsuit med smala band
Liquor n Poker Urtvättade svarta mom jeans
Little Mistress  Ljuslila midiklänning med spetspanel
Lyle & Scott Grå t-shirt med logga
Lyle & Scott Vinröd sweatshirt med rund halsringning och logga
Övrigt

Framtidens sjöfart

Lyle & Scott Logo Crew Midlayer Ögrönlar
Lyle & Scott SS Check Shirt Ögrönlar
Mademoiselle R Trenchcoat - Svart - Dam
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Mads Nørgaard Duo Viscosa Shaxa Ögrönlar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Mads Nørgaard Soft Organic Denim Stelly Long Kjolar Anmäl
MAGIC Bodyfashion DREAM DRESS - Shapewear - latte Vackra billiga damkläder
MAGIC Bodyfashion VA VA VOOM - Axelbandslös bh Multifunktionsbh - latte Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Les Deux Piqué T Shirt Ögrönlar

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Maidenform FIRM CONTROL - Shapewear - svart Vackra billiga damkläder Levete Room Klänning LR Fay 1 - Blå - Dam
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Levete Room LR EIKA Ögrönlar

Stolt medis på Levete Room Topp LR Any 1 - Blå - Dam och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.