Tall Zack John Maxiklänning i mönster fläckigt flerfärgat fåll ojämn och volang med f0357weze62172-Damkläder

Lexington Badrock Hotel Velour Robe - Vit - Dam
Lexington Clothing Cory Terry Dress Klänningar
Lexington Clothing Mary Shorts Shorts
Lexington Jacka Hector Quilted Jacket - Blå - Herr
Lexington Pikétröja Quentin Polo - Blå - Herr
Lexington Sweatshirt Lucas - Grå - Herr
Lexington Väst Gregory Quilted Vest - Blå - Herr
Life Is Beautiful unisex T-shirt med logga
Lindbergh Casual stretch pant Byxor
Lindbergh Mens stretch v neck tee s s Ögrönlar
Lindbergh Slub pocket tee Ögrönlar

Lindbergh T-shirt Print Tee S S - Grön - Herr
LingaDore DAILY - Axelbandslös bh Multifunktionsbh - blåsh Vackra billiga damkläder
Lipsy Röd maxiklänning med vid krage
Liquor N Poker Minikjol i denim med råskuren fåll
Lost Ink Randig linnejumpsuit med bardotringning
LTB VALERIE - Jeans bootcut - stone blå denim Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

Lyle & Scott rosa randig t-shirt
Lyle & Scott Fitness orange t-shirt med liten logga
Lyle & Scott Sport Fleece Track Pant Joggingbyxor
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Mademoiselle R Jacka - Svart - Dam

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Mads Nørgaard Denim Jacket Ziggy Ytterkläder Anmäl
Mads Nørgaard Recycled Jersey Thor Ögrönlar
MAGIC Bodyfashion DREAM BRA - Topp - blåberry Vackra billiga damkläder 14:22 #1 av: Lee T-shirt Pocket Tee - Grå - Herr

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
MAGIC Bodyfashion TUMMY SHAPER - Shapewear - vit Vackra billiga damkläder Les Deux Les Deux Fleur T Shirt Ögrönlar
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Les Deux Suit Pants Como Byxor

Stolt medis på Levete Room blås LR Erica 3 Blouse - Svart - Dam och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.