Jofama Mockajacka Katja - rosa - Dam f0357weze12164-Damkläder

Levete Room LR DELL Kjolar
Levete Room Topp LR Alvina 16 - Vit - Dam
Lexington Bomberjacka Greta Quilted Jacket - Grön - Dam
Lexington Clothing Irvin Pique Shirt Ögrönlar
Lexington Dunjacka Dave Down Jacket - Blå - Herr
Lexington Klänning Scarlett U-neck Dress - rosa - Dam
Lexington Skjorta Ryan Linen Shirt - Blå - Herr
Lexington T-shirt Travis Tee - Röd - Herr
Life Is Beautiful Unisex Mönstrad skjorta med platt krage
Lindbergh Casual stretch pant Byxor
Lindbergh Mensstretchcrewnecktees s Ögrönlar

Lindbergh Statement print tee S S Ögrönlar
Lindex Ella M Svarta trosor i skir mesh med hög midja
LingaDore DAILY - String - ivory Vackra billiga damkläder
Lipsy Svart jumpsuit i singoalla-stil med volang framtill
Lollys Laundry Eva Dress Klänningar
Lost Ink LONGERLINE BALLET WRAP - Stickad klänning - dark blå Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

Lyle & Scott Grå tröja i bomull
Lyle & Scott Vit kortärmad skjorta med platt krage
Lyle & Scott logo Vit långärmad topp
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Lyle & Scott Tipped Polo Shirt Ögrönlar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Mads Norgaard Krinklad klänning Anmäl
Mads Nørgaard Forever Stripe Bonna Ögrönlar
Magic Bh Seamless - Svart - Dam 14:22 #1 av: Lee Sweatshirt Logo Sws - Vit - Dam

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
MAGIC Bodyfashion MAGIC COMFORT - Shapewear - svart Vackra billiga damkläder Leon & Harper Broderad skjortklänning
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Les Deux Como Shorts Shorts

Stolt medis på Les Deux Les Deux Fleur Sweatshirt Ögrönlar och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.