DESIGN smockad blommönster med minikjol Svartvit f0357nenx71621-Damkläder

Plus collection Kappa Helle - orange - Dam
Plus collection Kjol i omlott - rosa - Dam
Plus collection Klänning Gia - Svart - Dam
Plus collection Klänning Lora - Blå - Dam
Plus collection Klänning Prema - Grön - Dam
Plus collection Leggings Irma - Röd - Dam
Plus collection Maxitrosa Helen - Svart - Dam
Plus collection Shorts Iden - Gul - Dam
Plus collection Sweatshirt Phebe - Röd - Dam
Plus collection Topp Leonore - Röd - Dam
Plus collection Topp Safi - Svart - Dam

Plus collection Tunika Kori - Röd - Dam
Sport Jaure M rainset, herr - Svart - Herr
Sport Träningsbyxa Libby Yoga Pnt - Svart - Dam
vit Avsmalnande jeans med hög midja
2NDDAY 2ND Brenda Camo Klänningar
2XU Accel Comp Tight w Storage M Tights & shorts
Övrigt

Framtidens sjöfart

3.1 Phillip Lim LS DRESS W SLV TIES Klänningar
81hours CATANIA SWEATER DEEP - Stickad tröja - foggy Vackra billiga damkläder
8848 Altitude Pikétröja Corp Pique - Vit - Herr
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

AAPE By A Bathing Ape Svart långärmad t-shirt med 3M-tryck baktill

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Abecita Bikinitrosa Garden low brief - Blå - Dam Anmäl
Accessorize Marinblå bikiniögrönl i trekantsmodell med knytning framtill
Adidas Svarta leggings med logga 14:22 #1 av: Plus collection Bikini-bh Hjördis - Svart - Dam

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Adidas by Stella McCartney LOGO TANK Ögrönlar Plus collection blås Kamelia - rosa - Dam
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

Plus collection blås med plisserade trumpetärmar - Blå - Dam

Stolt medis på Plus collection Bygel-bh Hilma - Svart - Dam och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.