Anna Field Baddräkt - vit Vackra billiga damkläder f0357nenx62982-Fashion Kläder

BOSS Athleisure Paddy Pro Svart pikétröja med kontrasterande kanter
Boss Athleisure Wear Paddy 2 Ögrönlar
Boss Athleisure Wear Salbo Ögrönlar
Boss Athleisure Wear Vasco_Pro Ögrönlar
BOSS Business Wear 2P RS Uni CC Strumpor
BOSS Business Wear Beeka Ögrönlar
BOSS Business Wear Cotedo1 Ytterkläder
BOSS Business Wear Ekareli Ögrönlar
BOSS Business Wear Hatarena Klänningar
BOSS Business Wear Jeo Ögrönlar
BOSS Business Wear Nobis6 Kostymer & kavajer

BOSS Business Wear Shanty1 Ytterkläder
BOSS Business Wear Tiburt 114 Ögrönlar
BOSS Business Wear Waffle Kimono Sov & loungeplagg
Boss Casual Wear Eombre Klänningar
Boss Casual Wear TopArt Ögrönlar
BOSS EMAINE - Skjorta - open blå Vackra billiga damkläder
Övrigt

Framtidens sjöfart

BOSS TESENS - T-shirt med print - open miscellaneous Vackra billiga damkläder
Bread & Boxers Topp Crew Neck i ekologisk bomull - Vit - Dam
Bruun & Stengade Corleone Kostymer & kavajer
14:09 #0 av: Göstage

2014 anslöt sig Sverige till de regler som gäller för Kontinentaleuropas inre vattenvägar. I ett första skede definierade man inlandssjöfarten på Göta älv, Vänern och Mälaren. Där fanns det givetvis redan befintlig sjötrafik, men det var först 2014 som de inkluderades till reglerna för kontinentaleuropas inre vattenvägstrafik.

Nu är det dags att ansluta fler områden till samma inre vattenvägar, även om vissa förvisso ligger i kustmiljö. Kanske kommer man så småningom att få se fåbemannade eller helt obemannade lågenergiförbrukande kanalbåtar på våra inre vattenvägar, anpassade med längd att få plats i slussarna? 

"Transportstyrelsen har beslutat om nya områden för inlandssjöfart, det vill säga trafik på kanaler, floder och insjöar - det som gemensamt kallas inre vattenvägar. De nya områdena omfattas av skärgårdsområden norr om Göteborg, delar av ostkusten från Kalmarsund i söder till Öregrundsgrepen i norr samt Göta kanal.

– Vi bedömer att sjöfartsnäringens intresse för inlandssjöfart är stort och vi är glada över att kunna möjliggöra ytterligare områden för trafik. En ökad trafik på våra inre vattenvägar utvecklar och förbättrar transporterna i Sverige. När mer gods kan flytta över från landsväg till vattenväg gör det transportsystemet både säkrare och mindre påfrestande för miljön, säger Johan Skogwik, sektionschef på Transportstyrelsen."---

"De nya inre vattenvägarna beräknas träda i kraft om ca 6-8 månader. Detta efter att de skickats till EU-kommissionen för notifiering och uppdatering av förteckningen över EU:s inre vattenvägar."---

/sv/Nyhetsarkiv/nya-vagar-for-inlandssjofarten/

Bruuns Bazaar Ava Carly Jacket Ytterkläder

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Bruuns Bazaar Sofie Maja Dress Klänningar Anmäl
Burton Menswear Blå randig skjorta
Burton Menswear Olivgrön oxfordskjorta med extra smal passform 14:22 #1 av: BoohooMAN Vit overStorlekd t-shirt med San Francisco-tryck

Och på kajen svarar den obemannade eltrucken Vera för distributionen av framkörning och hämtning av containerlasten. Nackdelen är förstås att arbetstillfällen går till spillo när allt fler delar i distributionskedjan blir automatiserade.

Anmäl
Burton Skjorta MB Brighton Flnl - Svart - Herr BOSS Bodywear Grå huvtröja med dragkedja och logga
19:54 #2 av: Göstage

Kanske kommande generationer av fartygsskådare få vänja sig att möta "bulligare båtar"?  X-bow är en av norska Ulstein Group patenterad inverterad förstäv som blivit vanlig framförallt på offshorefartyg, men nu har det första kryssningsfartyget med sådan stäv döpts. Det blev expeditionskryssningsfartyget Greg Mortimer som kom först, när varvet  China Merchants Heavy Industry (CMHI) idag överlämnade henne till köparen SunStone Ships som först i en möjlig serie av tio.

Köparen i sin tur chartrar ut henne till Aurora Expeditions, vars grundare hon är döpt efter. Det 104 meter långa skeppet är byggd enligt Polar Class 6 för trafik i polartrakterna, och har 80 passagerarloger med bad och balkonger. Det finns förstås restaurang och bar ombord, gym, sauna och bubbelpool,  föreläsningssal, salong och ett 180 graders observationsdäck inombords. liksom utedäck. Det skulle Nordenskiöld ha vetat... 

BOSS Bodywear Heritage Marinblå huvtröja med logga

Stolt medis på Boss Identity orange trunks med logga och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.